Om

Lite om kennel Indecernos
Vår kennel ligger strax utanför Bredaryd i Småland.

Vi som har Kennel Indecerno’s är Janne och Irene Pettersson. Vi finns i Småland. Närmare bestämt i Bredaryd, som ligger ca två mil väster om Värnamo.

Våra hundar jobbar i lydnad och rallylydnad.
I dag består vår familj av husse å matte plus våra två hemmavarande hundar. Hundarna är

Schnauzerkillen Chevrolet’s Just A Moonmint ”Ricco”, Född 2016
Schnauzertjejen Velvet Dandy’s Valerie Solanis ”Zenna” Född 2005

Zenna har nu tagit pension och gör på ålderdomens höst lite mer som hon behagar. Damen i fråga är ju en Schnauzer och har där med basta egna intressen som är mer lockande och mer spännande.

Varför bara två hundar? Jo, alla måste få plats i bilen när vi åker någon stans, för de är alltid med oss, de är ju familjemedlemmar. Dessutom så tävlar vi lydnad och rallylydnad med båda, och båda ska ju hinnas med att tränas, vilket är det bästa de vet.

Några nya kullar är inte planerade för de närmaste åren.

Vi avlar med målet på ett bra temperament som passar både familjen och sport
Vi avlar i huvudsak på temperament. Alla våra hundar är mycket sociala och fungerar att ha med överallt. De är även mycket barnkära. Vi ställer naturligtvis ut en del, så att vi vet att vi bevarar det rastypiska även i utseendet.

Alla som köper valp av oss har fullständig back up i hela hundens liv. Det är bara att kontakta oss om man behöver råd eller hjälp.

Vi är kursledare båda två och har hållit både allmänlydnadskurser och kurser i tävlingslydnad. Vi har också gått kurs i hundens mentalitet. Dessutom har jag (Irene) gått kurs i valpens utveckling.

Behöver man trimningshjälp, så går det också bra, eftersom jag har trimmat i ganska många år (vi har tidigare haft en dvärgschnauzer) och utställningstrimmar Schnauzrarna.
Titta in på Hundfrissan så får du veta mer om trimning och klippning