Resultat 2019

2019-05-11 Rallylydnad Avancerad dubbel i Osby bk

Osby kommer vi alltid att minnas. Här vräkte regnet ner under fredags eftermiddagen. Så att vi snart stod i en liten insjö.

Vi ankrade upp på fredagen vid tolvtiden. Då var det nästan stiltje och att förtöja ekipaget var inga problem. Vi tog en promenad runt markerna och såg att det mulnade till i väster. Åskan började att mullra på håll, men vi hade ju en bra och skyddad hamn att ligga vid, så det var nog inga problem.

Tillbaka vid ekipaget så började jag att grill lite smått o gott, det skulle verkligen smaka med mat nu. Efter en liten stund så började det att dugga, och det bör ju inte vara några problem. Men, om det bara duggat eller regnat, så hade det nog varit ok. Här var det någon som hade öppnat duchen för fullt, och dessutom blandat in en del isbitar.

Ok, jag flyttade grillen en bit upp på stranden så att jag kunde fortsätta med grillningen. Nja, trodde jag ja. Nu började det att komma hinkavis med vatten där uppifrån molnen, så det fick bli en ytterligare justering av grillplatsen. Nu till trappen in till vagnen. Vattennivån steg i rasande fart, snart så var det uppe till fälgarna på dragaren.

Men med paraply och ett gott rött vin, som aldrig ville ta slut i glaset, utan bara blev ljusare och ljusare. Till slut så var det mer vatten än vin. Då var det dags att ta in grillbitarna som både hade blivit grillade och avsköljda. Brödet var som om det nyligen kommit från degbunken. Men va gjorde väll det, vi hade ju i alla fall tur med att vi inte behövde länspumpa farkosten.

Det var bara ett problem. Hur i hälsingland skulle jag komma åt att stänga av gasen till grillen? Tja, det vara bara att strippa och kliva ut i det våta.

Hur gick det med rallylydnaden då? Tja inget vidare, vi får nog säga som så att vi tar nya tag till nästa omgång som blir i Tranås.

Matte skrev lite om detta i sin blogg, så gå in och se lite bilder från sjön. Gå till: matte-blogg.se.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är liggare-1.gif

2019-05-05 Rallylydnad Avancerad dubbel i Ulricehamn bk

Ibland så trasslade det lite mer än vanligt. Ricco och matte gjorde en kanonrunda i första tävlingen, om Ricco inte avstått från hoppet, som var det sista moment. Där tappade han 10p och matte tappade 6p. För övrigt så var det en ynka liten etta för bristande uppmärksamhet i snurren på 5:an, som var noterat. Och om han inte strulat i hoppet, så hade han hämtat in full pott i den rundan, minus ett.

Det är härligt att se att han och matte fungerar så kanonbra på plan. Problemet är att man (jag) kanske ställer lite för höga förväntningar. Men med en ålder på tre, och med en förbaskat glad och livlig hund så händer saker av bara farten. Han får mogna i sin egen takt och det får strula lite på planen, det är helt ok. Definitivt så ser man att han mognat en hel del sedan förra året. Det är i regel nu mera fokusering på uppgiften än allmän sprallighet. Allra viktigaste är dock att Ricco och matte har roligt på planen.

Att husse biter på naglarna och knappt vågar följa med med kameran, är en annan sak. (Därför blev det ingen film att visa. Måste skärpa mig) Tur att det inte är jag som ska upp i ringen. Det räcker mer än väl att stå vid ringside och våndas. Jag vet ju att han kan samtliga moment i avancerat och att han kan genomföra dom helt felfritt. Så med detta tar vi sikte på Osby den 11 maj.

Bilder från ”filmen som inte funkade”
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är liggare-1.gif

2019-04-14 Rallylydnad Avancerad dubbel i Marks bk

Så var då dags för en tävlingshelg. Länge sedan senast. På fredagseftermiddagen så ställde vi upp husvagnen på Marks bk. Det var nu ett antal månader sedan vi senast var ute och tävlade. Och visst kändes det ringrostigt så här i början. Ricco gör helt perfekt ifrån sig på träningen, men det är något helt annat på en tävling. Och det är ju länge sedan senast.

Ricco hade startnummer 24, sålunda sist i båda omgångarna. Det blev en låååång väntan tills det var dags för premiären. Tyvärr så hade han haft fullt upp att kolla in vad som hände runt omkring under allt för lång tid innan det var dags. Koncentrationen var nästan på noll när Ricco gick in på plan. Och tyvärr så blev han inte bättre under tiden. Ett av de absolut sämsta resultat han någonsin presterat.

Dags för omgång två. Det var en annan hund som gick in på planen denna gång. Kanske inte helt perfekt men bra mycket bättre än förra gången. Han var lite slö och ouppmärksam efter förmidagens upplevelser runt omkring och på planen, men han och matte lyckades trotts detta plocka ihop 81 välförtjänta poäng.

Så med facit i hand så får man nog säga att han och matte skötte sig rätt bra med tanke på att han/vi inte tävlat ute på ca ett år. Nu är det Ulricehamn som står på tur. Ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att gå.   

En nöjd matte och Ricco efter fullbordat jobb.

Här kan du se filmen från tävlingen