Resultat 2018

En första plats. En andra plats. En tredje plats.

2018-05-26 Rallylydnad Avancerad dubbel i Forserum BK

Denna gång så var det i alla fall svalt i bilen på resan. Sist så var AC:n ur funktion, men nu var det svalt o skönt. Det gjorde nog att hundarna var lite piggare när vi kom fram. Det var en tidiga morgon denna gång, startade resan vid sextiden, det var bara för att Ricco ska få lite tid på sig innan tävlan när vi kommer fram. 

Kanske var det det som gjorde att han plockade in 87p på första banan, och fick en tredjeplacering. Andra omgången gick inte lika bra. Då hade det ju redan blivit betydligt varmare ut på planerna, men det blev 79p i alla fall. En tävlingsdag som man måste vara nöjd med. Här kan du se filmen från tävlingen

2018-05-12 Rallylydnad Avancerad dubbel i Vadstena BK

Så är vi här igen. Senast det begav sig var för ett år sedan, då tog Ricco en tredjeplacering. Så det ställer vissa förhoppningar denna gång. Den första banan gick skapligt, Efter lite missar så blev slutresultatet i den tävlingen 83p och en nionde plats av arton deltagare.

Så var det dags för andra omgången. Jag som filmade tyckte att han flummade lite och räknade med att i alla fall bli godkänd. När det var dags för prisutdelning så blev det en överraskning när Irene inte blivit uppropad och det var bara tre kvar. Så det blev en andraplacering med 92p, det var aderton deltagare även i denna tävling. Förra året blev det en tredjeplacering detta år en andra, vad blir det då nästa år?

Grattis Matte och Ricco, håller med domaren om att det var bra jobbat. 

Här är filmen från tävlingen.

2018-05-10 Rallylydnad Avancerad dubbel i Tranås BK

En tur till Tranås och lite rallylydnad var ett av delmålen denna helg. Det var ett par dagar med högsommarvärme och det var inte så skönt för hundarna som deltog. Men Ricco fixade en godkänd med 82p samt en som inte riktigt räckte till med 75p. En 9 plats i båda tävlingarna av sjutton deltagare, inte så illa i alla fall.

Banvandring i gassande sol.

2018-04-22 Rallylydnad Avancerad dubbel i Marks BK

Nu var det tävling nummer två som Ricco funderade på om det var det här som han verkligen ville göra i dag. Det var ju en liten tik som har satt griller i huvudet på honom. Liksom vid förra tävlingen så är Zenna hemma på grund av löp. Att vi verkligen åkte hit berodde på att det var skönt att komma ut en stund och lägga energin på något annat.

Vi var som vanligt i god tid innan det var dags för tävlandet. Det syntes att Ricco hade annat i huvudet även denna gång. Dessutom så var han riktigt trött efter all uppvaktning där hemma till Zenna, som han bara kunde höra tassa omkring. Med det är ju dofter åsså.

Nåja, vi tänkte att vi tar en tävling i taget, det blir ju i alla fall ett bra träningstillfälle. Men det vi fick uppleva denna tävlingsomgång hade ingen av oss kunnat räkna ut.

Ricco plocka in 97p och tog en förstaplacering av 8 startande. Snacka om tappade hakor. Så Ricco bjöd på en riktigt stor överraskning, det var som om han tänkte att ”där ser ni vad jag kan om jag vill”.

Husse som filmade blev så nervis när han så att domaren inte skrev något, så han glömde att följa med med kameran. Men en film blev det i alla fall. 

Till filmen från Marks BK

2018-04-14 Rallylydnad Avancerad dubbel i Älmhults BK

En bild från filmen. Ricco var riktigt duktig

Det är inte bara IKEA som Älmhultsborna kan vara stolta över, det finns en bra brukshundklubb straxt utanför tätorten. Här var det åter en dubbelomgång rally. Zenna fick vara kvar hemma, hon löper och Ricco har fått annat att tänka på än rally. Det var med stor betänksamhet som vi åkte denna gång. Han var allt annat än motiverad att tävla i rallylydnad. Det var annat som snurrade runt i hans huvud. Det blev 84p som bäst. Inte så dåligt med tanke på omständigheterna, och en 6 plats av 18 startande.

Till filmen från Älmhult. 

2018-03-17 Rallylydnad Avancerad dubbel i Ulricehamn BK

Åter ett besök på klubben i Ulricehamn. En klubb som man gärna återkommer till. Nu var det rallyomgång nummer två detta år. Nu blev det som bäst 87p och en 5 plats av 29 startande. 

Väntar på att det ska bli dags för tävlandet. Här kan man sitta varmt o skönt med en fika och kolla på ekipagen. Även när det är svinkallt ute.

2018-01-27 Rallylydnad Avancerad dubbel i Ulricehamn BK

Så var det dags för årets premiär i rallylydnad. Ricco saknade ett godkänt resultat för att få sitt RLD A och på denna tävling så kom det.

Första banan gick inte så bra, men en placering på plats nr 9 av 24 startande och med bara tre godkända ekipage säger kanske lite om premiärbanan. Den andra banan gav ett bättre resultat. 23 startade och här placerade sig Ricco på plats nr 4 med sina 90p. Av tjugofyra startande så klarade 8 att få godkänt. Hårda bud på premiären.

Men resultatet av dagen blev helt klart ett stort grattis till matte och Ricco för erövrandet av RLD A.

Filmen finns här